Ford Kuga facelift vine la pachet cu SYNC3, motoare noi și design inspirat de Ecosport

Ford a publicat un set oficial de informații și fotografii cu faceliftul opert pe actualul Kuga. Modelul primește un design nou și sistemul multimedia SYNC3.

Prezent pe piață încă din 2012, Ford Kuga avea nevoie de un facelift, de o serie de modificări care să atragă din nou oamenii în showroom. La nivel estetic, crossover-ul Ford a primit o serie de accesorii care fac din Kuga o mașină cu look american. Blocurile optice au devenit mai mari, grila a fost simplificată și de asemenea mărită, iar capota a fost resculptată pentru a-i permite noului Kuga să protejeze mai bine pietonii în cazul unui accident.

Faceliftul aduce și câteva influențe de la Ecosport, dar și o serie de tehnologii contemporane, cerute de public: lumini LED; faruri bi-xenon, stopuri cu LED, un cui de remorcare gata să se ascundă singur sub caroserie și un portbagaj acționat electric. Pachetul estetic este completat de jante noi, cu dimensiuni de 17, 18 și 19 inch.

Interiorul vine cu mai puține butoane, totul fiind simplificat. Inclusiv frâna de mână manuală a dispărut, fiind înlocuit de una electronică.

Noutatea cea mai importantă este însă generația a treia a sistemului SYNC3, proiectat pe un ecran de 8 inch cu senzor tactil. Pentru a fi pe placul pasionaților de tehnologie, SYNC3 oferă suport Apple CarPlay și Android Auto și comenzi vocale extinse. Lista de tehnologii mai include asistență la parcare, avertizare la ieșirea din parcare cu spatele, avertizare și frânare automată până la 50 de km/h.

Sub capotă, faceliftul aduce un diesel nou, de 1.5 litri, cu 120 de cai putere, disponibil doar alături de tracțiunea față. Unitatea promite un consum de 3.7 litri și emisii de 115 g/km. Pentru cei care doresc un diesel mai puternic va exista și un 2.0 TDCI de 150 de cai putere, disponibil opțional și cu tracțiune integrală. Cel mai puternic TDCI este însă cel de 180 de cai putere.

Cei care preferă benzina au la dispoziție agregatul 1.5 Ecoboost, cu două versiuni de putere: 150 și 180 de cai putere. Noul Ford Kuga facelift este așteptat să ajungă pe piață în a doua jumătate a anului, la înceutul toamnei.

 

Sursa: http://www.automarket.ro/geneva-2016/ford-kuga-facelift-vine-la-pachet-cu-sync3-motoare-noi-si-design-inspirat-69399.html

Lasă un răspuns